Djur till Salu

 Här kan medlemmar annonsera om genbanksanslutna djur som är till salu. Ni som söker djur kan sätta in annonser om ”djur köpes”. För att lägga in en annons här, skicka in en text till webansvarig på epostadress hemsidan(snabel-a)allmogekon.se. 

Viktigt: Meddela samtidigt genbanksansvarig för rasen så att de vet vad som finns tillgängligt.  Det är givetvis du som djurägare som i slutändan bestämmer vilka djur du köper eller säljer, men föreningen ser helst att alla djur ansluts till genbank (dvs att köparens besättning är eller blir ansluten till genbank). Genbanksansvariga kan också ge råd om vilka djur som passar ihop genetiskt, vilket är viktigt för att undvika inavel och bidra till rasens bevarande.

Ange t.ex ras, antal djur, om det gäller köp eller sälj, och kontaktuppgifter m.m.

Kontakta webansvarig och genbanksansvarig så snart du sålt/köpt djuren annonsen gäller, så att inte gamla inaktuella annonser ligger kvar. Annonser kommer att ligga kvar 3 månader innan dom tas bort (om ni vill att annonsen skall ligga kvar efter det, kontakta webansvarig).

Väneko

Just nu finns inga aktuella annonser, men det kommer att finnas fler djur till salu i höst (framförallt ungdjur födda 2022 och 2023). Kontakta genbanksansvariga för mer information.
 

 

Ringamåla

Inga aktuella annonser. Prova också att kontakta genbanksansvariga.

Bohuskulla

231002

En vänetjurkalv född 18/2 2023 säljes. Han är brun med vita tecken. Van att bli hanterad och han är väldigt snäll och stabil i lynnet. Finns i Karlsborg. Ni kan kontakta mig via nummer 070-39 64 215 eller via epost madelen.larsson@outlook.com.

.