Djur till Salu

 Här kan medlemmar annonsera om genbanksanslutna djur som är till salu. Ni som söker djur kan sätta in annonser om ”djur köpes”. För att lägga in en annons här, skicka in en text till webansvarig på epostadress hemsidan(snabel-a)allmogekon.se. 

Viktigt: Meddela samtidigt genbanksansvarig för rasen så att de vet vad som finns tillgängligt.  Det är givetvis du som djurägare som i slutändan bestämmer vilka djur du köper eller säljer, men föreningen ser helst att alla djur ansluts till genbank (dvs att köparens besättning är eller blir ansluten till genbank). Genbanksansvariga kan också ge råd om vilka djur som passar ihop genetiskt, vilket är viktigt för att undvika inavel och bidra till rasens bevarande.

Ange t.ex ras, antal djur, om det gäller köp eller sälj, och kontaktuppgifter m.m.

Kontakta webansvarig och genbanksansvarig så snart du sålt/köpt djuren annonsen gäller, så att inte gamla inaktuella annonser ligger kvar. Annonser kommer att ligga kvar 3 månader innan dom tas bort (om ni vill att annonsen skall ligga kvar efter det, kontakta webansvarig).

Väneko

201228  Vänekviga säljes

Jag har en vänekviga till salu hon har brun sida och vit ål. Född i december 2019 så hon är redo för tjur till våren. Jag har även två tvillingtjurar födda nu i december 2020 som går att köpa till hösten men då behöver jag besked ganska snabbt dom blir annars kastrerade snart. Alla tre är helsyskon föräldrarna heter galtås Carla och gävbos Loke genbanksintyg finns dom är även krav godkända.

Ring Björn Lindström 0707402229

 

Ringamåla

Inga aktuella annonser om djur av ringamåla-rasen

Bohuskulla

Inga aktuella annonser om djur av bohuskulla-rasen